نگاهی به قطعه خاطرات الحمراء

تعداد قطعات مبتنی بر تکنیک ترمولو در رپرتوار گیتار کلاسیک کم نیست اما بی شک خاطرات الحمرا محبوبترین، مشهورترین و زیباترین آنهاست.

ملودی های زیبای باس، ترمولوهای پیوسته و مواج روی سیم های تربل و حس نوستالژیک این اثر در نوع خود بی همتاست.

ترمولوهای دشواری که باید روی هر سه سیم تربل گیتار نواخته شوند،گلیساندو و لگاتوهای ظریف و زیبا، هماهنگی لازم بین دست راست و چپ بدون به هم ریختن پیوستگی ریتم  و ملودی قطعه، نیاز به سوناریته و موزیکالیته ی عالی، این قطعه را به یکی از دشوارترین و تکنیکی ترین آثار رپرتوار گیتار کلاسیک بدل کرده است.

اجرای این اثر پر زرق و برق، به شکل تمام و کمال و با رعایت تمام نکات لازم، از هر نوازنده ای ساخته نیست.

بدیهی است برای توضیح در مورد هر قطعه از موسیقی باید مواردی همچون آهنگساز،دوره زندگی وی،محل اقامت،فرم رایج در آن زمان، و تاثیرات محیط اطراف بر ذهن آهنگ ساز در زمان خلق اثر را بررسی نمود.

قطعه بزرگ و شگرف خاطرات الحمراء که به انتخاب مجله پرطرفدار نیویورک تایمز و آکادمی بزرگ برلین در سال 2002 بعنوان محبوب ترین قطعه ی گیتار کلاسیک انتخاب شده، ازاین موارد استثناء نیست.

در ابتدا به بررسی زندگی نامه آهنگساز این اثر،فرانسیسکو تارگا می پردازیم:


برای دانلود کلیک کنید

جان ویلیامز:

پیوستگی رمز آلود قطعه الحمراء به خوبی برای من به عنوان یک غیر اسپانیایی،بیانگر تفکرات آهنگساز است.(مصاحبه در سال 2007 در استرالیا)

به دلیل نوستالژیک بودن قطعه نگاهی نیز به تاریخچه کاخ قرمز(الحمراء) میکنیم:

برای دانلود کلیک کنید

جولیان بریم:

 پدرم با هدیه دادن قطعه الحمراء از نوازنده بزرگ آندرس سگویا قلب مرا تسخیر کرد؛ و این شدانگیزه من برای نوازندگی.(مستند زندگی من و گیتار-2003)

با توجه به زمان خلق این اثر در دوره رمانتیک در ادامه به مختصری درباره دوره رمانتیک می پردازیم:

برای دانلود کلیک کنید

 

/ 0 نظر / 39 بازدید